(recept
si oblíbilo 105 návštěvníků)
♥ Pappardelle se sušenými rajčaty - vynikající !!! ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecích prsou, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule nasekaná na jemno, 15 dkg sušených rajčat v oleji a trocha oleje z nich, 250 ml rajčatové omáčky Napoletana( když ji nebudete mít, vařila jsem náhražku: 3-4 velká rajčata, 3-4 stroužky česneku, půl bobkového listu, 1 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 lžičky cukru), 250 ml smetany 30%, 1/2 kg těstovin pappardelle, čerstvá bazalka na ozdobu
Postup přípravy
Napřed si naložíme kuřecí maso. Nakrájíme ho na kousky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno, sušená rajčata i s trochou oleje z nich na kousky, vše promícháme rukou, osolíme, opepříme a necháme uležet v lednici 1/2 hodiny.
Mezitím si uvaříme omáčku Napoletane:
Spařím a oloupeme rajčata, vybereme z nich semínka, a nakrájíme na malé kousky, česnek s cibulí nasekáme. Na oliv.oleji osmažíme cibulku a česnek, jemně nasekané, přidáme rajčata, koření a dusíme. Můžeme si přecedit ty vybraná semínka a dát k rajčatům tu šťávu. Dusíme asi 1/2 hodiny a ochutíme cukrem, solí, pepřem. Rajčata zatím nemají tu správnou barvičku, omáčka je světlá, ale v létě, to bude něco!!!
Maso si zprudka opečeme na oleji, opékáme asi 10 minutek, přidáme omáčku Napoletana provaříme a zjemníme smetanou. Osolíme, opepříme, dle potřeby.
Kdo nechce dávat smetanu nemusí, ale musíte mít víc omáčky Napoletana.
Těstoviny uvaříme s trochou oleje v osolené vodě a smícháme se směsí, nebo jen poléváme na talíři.
Zdobíme bazalkou.
Dobrou chuť
Mezitím si uvaříme omáčku Napoletane:
Spařím a oloupeme rajčata, vybereme z nich semínka, a nakrájíme na malé kousky, česnek s cibulí nasekáme. Na oliv.oleji osmažíme cibulku a česnek, jemně nasekané, přidáme rajčata, koření a dusíme. Můžeme si přecedit ty vybraná semínka a dát k rajčatům tu šťávu. Dusíme asi 1/2 hodiny a ochutíme cukrem, solí, pepřem. Rajčata zatím nemají tu správnou barvičku, omáčka je světlá, ale v létě, to bude něco!!!
Maso si zprudka opečeme na oleji, opékáme asi 10 minutek, přidáme omáčku Napoletana provaříme a zjemníme smetanou. Osolíme, opepříme, dle potřeby.
Kdo nechce dávat smetanu nemusí, ale musíte mít víc omáčky Napoletana.
Těstoviny uvaříme s trochou oleje v osolené vodě a smícháme se směsí, nebo jen poléváme na talíři.
Zdobíme bazalkou.
Dobrou chuť
naložené maso
omáčka napoletana - jdeme dusit
při dušení
napoletana - hotovo
zprudka opečeme naložené maso
opečeno
smíchané s omáčkou napoletana
zjemněné smetanou
***
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šubka
(upraveno)
4. 12. 2015, 20:47
Vypadá to lákavě, suš.rajčata mám doma, tak už je jasný, co zítra budu vařit
Evasma
(upraveno)
1. 5. 2014, 14:03
Velmi dobré, moc jsme si pochutnali.
monky3
(upraveno)
2. 5. 2014, 17:09
@Evasma
Ahoj Evi, jsem moc ráda, že jste si pochutnali...díky za komentář krásný den
marky18
(upraveno)
18. 3. 2014, 22:02
Karkuulka
(upraveno)
29. 5. 2013, 21:46
dnes som zožala úspech ďakujem,je to lahôdka
monky3
(upraveno)
30. 5. 2013, 15:40
@Karkuulka
Moc děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnalo
Emese
(upraveno)
15. 5. 2013, 9:04
Milujeme sušená rajčata a tenhle recept je naprostá bomba,co dodat......vynikající
monky3
(upraveno)
15. 5. 2013, 18:07
@Emese
Moc jste mě potěšila komentářem, jsem ráda, že chutnalo .....děkuji
vlasticka01
(upraveno)
13. 4. 2013, 21:58
heduš-micka
(upraveno)
6. 10. 2012, 22:10
Nádhera!!!Musím také vyzkoušet!!!šikulka!!!
kurel
(upraveno)
17. 7. 2012, 13:51
Dobrý den, mohu se zeptat, kde kupujete tu omáčku a těstoviny - klasické široké nudle tedy
monky3
(upraveno)
17. 7. 2012, 17:35
@kurel
Čau, my si tykáme Bohunko ...jsi mě asi nepoznala.... ...omáčku jsem si dělala sama, máš to v receptu nafocené, jinak se asi dá koupit v hypermarketu třeba Globus..... si myslím.....a ty nudle byly Tesco, ta jejich řada...široké nudle, jsou supr, nerozpadají se a jsou dobré....někdy si je dělám sama
Kacer z Prahy
(upraveno)
17. 7. 2012, 13:45
Dobrý den Moniko, tak hotovo a jsou . Děkuji za recept
monky3
(upraveno)
17. 7. 2012, 17:33
@Kacer z Prahy
Katuš, jsem moc ráda, že chutnalo díky za komentář
lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:23
Vypadá to výborně, vyzkouším
Lelda
(upraveno)
6. 6. 2012, 21:54
Dobrý večer,tohle je naprosto úžasný recept dělala jsem je včera na večeři a málem na mě nezbylo Všem milovníkům těstovin vřele doporučuji
monky3
(upraveno)
7. 6. 2012, 10:06
@Lelda
Dobrý den, moc děkuji za komentář, potěšil......Jsem ráda, že chutnalo Krásný den
evucha124
(upraveno)
20. 5. 2012, 0:20
No to vypadá luxusně, myslím, že to brzo spáchám. Při pohledu na ty fotky slintám jak bernardým děkuju
monky3
(upraveno)
19. 5. 2012, 22:30
@evucha124
Evi, já děkuji Vám, za chválu, doufám, že bude chutnat, díky
evucha124
(upraveno)
23. 5. 2012, 14:55
@monky3
Dobrý den Moniko, tak jsem váš recept dnes vyzkoušela, manžel se synem měli boule za ušima. Moc mi chutnalo i samotné naložené maso, asi ho zítra udělám znova s nějakou zdravou přílohou. Moc díky
monky3
(upraveno)
23. 5. 2012, 16:14
@evucha124
Dobrý den Evi, moc děkuji za komentář, jsem ráda, že jste byli spokojení........mě to taky chutnalo i bez té smetany, určitě to taky budu dělat na vícero způsobů, jen nevím jakou přílohu, třeba poradíte, díky moc